Xqrr

Utlandsxqrr

Vah?

Att beskriva en xqrr kanske inte är det allra lättaste, men man kan väl sammanfatta saken med att konstatera att detBuss med xqrrare definitivt är det roligaste spektrala program man kan tänka sig (vilket inte vill säga alldeles lite). Fast Spektrum nu och då ordnar företags- och andra xqrrar ordnas utlandsvarianten ändå bara vart tredje år, så man vet aldrig om man får en ny chans att åka iväg om man missar en. Å andra sidan är det ingenting som hindrar att man deltar i tre eller t.o.m. flera exkursioner.

Hur och vad?

Varje xqrr hittils har gått med egen hyrd buss. I korthet är idén att välja ut ett lämpligt mål för resan, rita en bra rutt dit och tillbaka och sen hitta studerande att festa med på lämpliga avstånd på den aktuella rutten. Om det bara är möjligt kommer vi också att bekanta oss med universitet och andra sevärdheter på vägen. Vem vet, kanske nån rentav hittar ett bra ställe att åka på utbyte till. Dessutom brukar ju stunderna i bussen åtminstone inte vara tråkigare än dom i olika städer…

Häh?

Till saken hör också att man brukar försöka hitta på ett bra namn för resan. Helst skall namnet sluta på -sex, men i så länge det slutar på -x kan det godkännas som nödlösning (många tycker fortfarande att Czex -04 borde ha hetat Slavsex…).

 

Xqrr

Xqrr 2016 i Budapest