Make BulSEx resdagbok #3: Panimomatka

Väckningen var alltför tidig. Denna gång var det inte ett alarm jag vaknade till, utan en ung Mozart som tog på sig att spela the song of his people. Som tur kom morgonmålen strax därefter till köket.

Efter en snabb inhämtning av vatten och cash begav vi oss iväg till nästa stopp: Pivara Skopje-bryggeriet. Det var här jag gjorde resans första allvarliga misstag: jag böt inte sandalerna till skor före den långa promenaden. Som ni kunde förvänta er resulterade detta senare i några obehagliga blåsor.

Under vår promenad fick vi med oss en hundmaskot, som säkert undrade vart vi var på väg. Hon följde oss ända till bryggeriet och stannade även utanför i väntan på oss. (Vi hade inte ens matat henne.)

Bryggerituren var tvådelad, en för själva bryggeridelen och en för kvalitékontroll (labb). Vi blev bjudna på chokolad samt ofiltrerad öl, smask. Hemvägen togs via en pizzeria och gamla bazaaren. Kvällen avslutades med escape rooms och middag på Kantina. Allt som allt var det en lugn dag.

Morgondagen inleddes med bra sömn. Det var idag vi skulle resa till Matka canyon. Jag tog taxi med vissa andra, några tog även buss. På platsen chillade vi med drickor före grottexpeditionen. Redaktionen (jag) testade också ”kyykkypaskawc” dvs. ett porslinhål i marken. Jag ger den en 2/5.

Matka erbjöd på klättring, kajakpaddling samt en vandringsrutt runt kanjonen. Jag testade vandringen med ett mindre gäng spektrumiter. Vägen var emellanåt farlig (där ett misstag menade livet) men vi modiga spektrumiter fortsatt bara vidare. Vid ändan av rutten hade man ett tillfälle att simma över till en kajakpausplatform, till vilken fyra andra spektrumiter hade paddlat och nu vilade sig på. Simon och Aslak simmade över till den, men detta väckte upp en förfärlig varelse: en grottman. Det var han som höll touren av grottan, och hade antagit att Simon och Aslak hade besökt grottan gratis. ”No money no honey” och ”you dirty motherfuckers” blev hans taglines.

Efter en onödigt lång resa hem till hostellet gick vi ut på drinks och avslutade natten med en spektral stripblackjack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *