Make BulSEx resdagbok #4: Korståg till Bulgarien

Efter förra nattens superier vaknade jag konstigt fylld av energi. Dagens program: besök Vodno-berget och Millenium-korset, ett av de största korsen i världen. Vissa hurtiga spektrumiter klättrade upp till det, vilket tar två timmar ena vägen. Vi var dock lata och tog taxi genom en slingrande bergochdalbana. Det var då krabbisen slog till. Medan de andra tog gondolan upp till korset beslöt jag att undvika vara instängd i en liten box för flera minuter. Efter att ha rehydrerat mig tog jag en lugn promenad istället.

Den sista kvällen i Skopje tillbringades med en lyckad escape room genomgång och en återuppståndelse på baren Kantina. Kvällen togs lugnt inför morgondagens bussresa.

Vi hade närmare 20 minuter tid kvar när dörren öppnades till omvärlden

Bussresan tillbaka till Sofia började fridfull. Ingen sång eller musik, bara saklig och mindre saklig diskussion. Bak-i-buss-basen knäpptes på och busskaraoken brast ut. Det eskalerade så småningom till svineri.

Vi gränsade in till Bulgarien. Det ökända pissäventyret fortsatt med Mackan som hamnade stanna bussen mitt i en liten by. Oliver beslöt sig att samtidigt gå ut och röka en cigarett — ett drag som inte togs väl emot inom bussen.

Tillbaka i Hostel Mostel for vi tillbaka till samma rum. Detta var jag inte särskilt taggad över. Mitt i rumdramat blev Nisse en hjälte när han bröt sig in i mainframen och lyckades sätta på AC:n åt alla som hade en. Nisse dyrkades därefter som Svala vindarnas gud.

Resan ”plågades” av ”dåliga memes”. Mer om detta senare!

Vi tog en promenad gemensamt genom Sofia till en bulgarisk restaurang. Maten varierade från ostfylld maletköttbiff till nötköttsgryta till kycklingsfilé. Tydligen härjade jag massor… God mat, efterfest på bar, varefter till hostellet och sova. Med andra ord: the usual.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *