Make BulSEx resdagbok #2: Buss, piss, bisse och musik

Väckningen var alltför tidig. Fiilis: Svettig, dehydrerad, groggig.

Frukosten var inte i samma byggnad, vilket tvingade oss på en 5 minuters (döds-)marsch till huvudbyggnaden. Jag och Markus spelade biljard på ett bord som kunde accepteras som en golfbana, med tanke på dess tekniskt krävande bucklor och gropar.

Frukost på Hostel Mostel

Bussen kom och baggaget slängdes in. Chaffisen tar och kör iväg. Efter en stund hörs ett bekant mantra: ”Ha tsch tsch ha tsch tsch”. Bussitzen var i full fart. Alla 27 passagerare fick ta in en sång. Fiilis: HAJP (och pissbrått).

Några rakija- och pisspauser senare befinner vi oss vid (Nord-)Makedoniska gränsen. Och det är där pissäventyren börjar. En efter en yrar spektrumiter runt mellan ländernas gränser och tar akuta besök hos naturen. Border controllen verkade inte bry sig om yrande turister, och vi klarade oss igenom utan desto värre strul. Bussen fortsatt sedan mot närmaste bensastation.

Ålen och älgen
Vi ställde oss i det nativa viloläget

I Skopje blev gruppen för första gången splittrad till två hus: House of the Box och House of the Urbans. De så kallade ”boxboys” åkte till Nordic Hostel medan vi urbaner åkte till Hostel Urban. Hostellen var en kort promenad ifrån varandra.

Dag ett i Skopje bestod av inskaffning av prepaid, öl/dryck samt en gemensam middag vid Skopski Merak. Vi tågade dit och blev välkomna med förrätter, allt från kål till oliver (och Oliver) till friterad zucchini. Kort och koncist: det var gött. Som grädde på moset spelades det även live musik senare på kvällen.

Efter hela radiramsan var stackars jag alldeles utmattad och for till hostellet och vila, medan de flesta andra tog på sig till en annan bar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *