Dessa pünschen-prestationer måste tas förr eller senare!

För ett par veckor sedan diskuterade jag och några äldre spektrumiter om pünschen sådär i förbifarten. Någon nämnde mitt tidigare inlägg om att inte ta pünschen på en dejt och tyckte att detta egentligen skulle vara en minnesvärd och fin pünschenupplevelse. Därför listar jag nu upp fyra tillfällen/platser där det definitivt borde tas en pünschen.

1. I slutet av ett maraton. Detta har jag faktiskt funderat på att skulle vara helt supernajs (och väldigt konstigt för alla åskådare). Detta kräver dock att du och din pünschenpartner båda springer maraton lika snabbt. Men, tänk dig efter 42 km löpande kommer någon inhoppande med pünschenbordet på målrakan och ni tar en officiell pünschen sådär helt casually och sedan springer båda de resterande 195 metrarna till mål och ni känner er som äkta vinnare!

2. I bakgrunden av en filmscen. Tänk dig att du tittar på någon film på TV eller bio, och plötsligt märker du att någon i bakgrunden håller på att ta en pünschen. Jag vet inte i vilken film detta skulle pass in i, men åtminstone skulle resten av världen få ta del av vårt glädjebudskap 🙂 Alternativt skulle detta kunna hända i bakgrunden av en nyhetssändning.

3. Spektrum 100 år och 100 pünschen-evenemanget. När Spektrum om knappa 15 år fyller 100 år borde det ordnas ett evenemang där man försöker ta 100 pünschen samtidigt (ett världsrekord som Spektrum skulle kunna vara stolt över). Detta skulle kräva 200 hävare, 200 domare, ett stort torg (typ Senatstorget nära Klubben?), 35 liter punsch och en aning planerande, men gemenskapen och fiilisen efteråt torde vara fenomenal.

4. På altaret under sin egen vigsel. Finns det månne ett bättre sätt att fira en kärleksfull dag än detta. Bröllop är ju ändå en fest för att fira brudparet och då tycker jag att när man har bestämmanderätt över saker som detta, så skall man få göra det man vill! Kan dock vara lite svårt att hitta en präst som går med på detta (knappast mycket lättare på magistraten heller…), men ifall man utbildar prästen att vara domare kanske det lyckas. En ganska ultimat spektral pünschenprestation åtminstone enligt mig.

_Frans

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *