Pünschen – att ta eller inte ta?

Även om pünschen är bland det bästa som mänskligheten uppfunnit, lär det finnas tillfällen där pünschen inte är den bästa idén. Här räknas upp 4 tillfällen (plus en bonus!) där du skall fundera extra noga ifall du och din kompis borde ta en pünschen. Både för- och nackdelar tas upp.

1. Du borde läsa på tent. Vi alla vet den känslan då man borde förbereda sig på en inkommande tent, men skulle egentligen inte orka göra det. Det är den stunden man istället börjar med en storstädning, tittar på alla Simpsons-avsnitt som finns, fördriver tiden på sociala medier eller helt enkelt bestämmer sig för att sova hela dagen! En pünschen kan i denna stund återuppliva din studiemotivation (man vet ju inte ifall man inte prövar det åtminstone en gång), men någon smart person har väl sagt att alkohol inte löser alla problem… Så ta dig i kragen och börja studera!!!

2. Din öl har tagit slut. Ett allvarligt problem som kan uppstå även åt de bästa; kanske man glömde hur många ölflaskor man hade i kylskåpet eller så köpte du helt enkelt för få av dem före festen. I denna stund finns det endast två möjligheter: ta eller ta inte en pünschen (trodde du faktiskt att det fanns flera?!?). Ifall du trots allt hade köpt mycket öl, men redan druckit allt (vilket lär hända ibland) finns chansen att du inte borde dricka mera. Men ifall du faktiskt hade från början för lite öl och vill njuta en kall god dricka i gott sällskap, ser jag personligen inte någon smart orsak varför pünschen skulle göra situationen sämre!

3. Du sitter på en föreläsning. Alla som studerat på ett universitet vet att ibland sitter man på en föreläsning och funderar varför man egentligen är där. Även om universitet i allmänhet har en mera liberal syn till alkohol och hur det finns med i vardagen än de flesta andra institutioner och arbetsplatser, finns det (kanske?) en gräns på vad som är tillåtet och vad om inte är det. Jag måste nog erkänna att ”pünschen under en föreläsning” är något som skulle vara en skoj grej att pröva: tänk dig situationen där du och din pünschen-partner samt två domare försöker utföra en godkänd prestation i en full föreläsningssal utan att föreläsaren märker detta. Challenge accepted?!?

4. Du är på dejt. Hmm… detta kan väl inte sluta bra? Ifall du faktiskt är i en sådan situation att du sitter på dejt och allvarligt överväger att fråga din dejt ifall hen vill ta en pünschen med dig, tror jag att du har ett problem. Även om pünschen is love, pünschen is life, så tror jag man skall söka professionell hjälp ifall denna situation är ett ständigt återkommande dilemma för dig. Tror inte jag behöver motivera mig mera än detta!

Bonus. Varför inte? En bra fråga i sig själv, varför inte? Alla myndiga personer har väl en sådan självbestämmanderätt att ifall man vill ta en pünschen så får man ta den!

_Frans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *