Allt du inte behövde veta om Frans och hans pünschenvanor

RGL- pünschen på årsfestjatkon 2017, pünschen ombord på Viking Line med en professor, pünschen balanserande på 2m höjd på en tvärbalk i TF:s sportstuga, golvpünschen och monobattlepünschen med Palle, samt styrelsemötespünschen är alla fina spektrala minnen jag fått uppleva tack vare min älskvärda Spektrumtradition.

Drygt tre år sedan när jag, som en blåögd liten gulis, tog min första pünschen på julfestjatkona, hände något som säkert någon Spektrumit före mig också upplevt, nämligen kärlek på första hävningen! Efter att jag förlorat min pünschen-oskuld, har jag över 50 prestationer nerskrivna i pünschen-boken och en rekordtid på 53 sekunder. Det är något speciellt i att häva en flaska Spektrums egna punsch enligt bestämda regler, och dessutom försöka göra  det så snabbt som möjligt.

Av alla nerskrivna prestationer i pünschen-boken sedan min första (dvs. 17.12.2014-19.1.2018) har jag deltagit i 51 av 115. Någon som inte känner mig skulle kunna säga att jag har skapat mig en ohälsosam vana? Detta må vara sant, men för mig är pünschen inte bara alkohol, socker och andra ”hemliga” ingredienser blandade i en flaska, för mig handlar det om en nästan euforisk känsla av hela processen som bygger upp prestationen och kulminerar, hoppeligen, i bra tid! Det handlar om ett samspel mellan två individer som bestämt sig att göra något tillsammans, och ifall man tagit pünschen tidigare med samma individ, så är det även en etapp i deras gemensamma resa mot den ultimata pünschen-prestationen!

Man skall dock alltid komma ihåg att pünschen, som uppstod på 80-talet, INTE är en allvarlig tävling, utan något man utför för att förgylla sin dag, och för att föra vidare en spektral tradition som fortfarande lockar nya personer som vill uppleva något väldigt unikt och spektralt!

De officiella reglerna hittas utöver på Klubben även på Spektrums hemsida: http://spektrum.fi/punschen/ 

Onödig statistik om mina pünschen-prestationer du inte gör något med:

  • bästa tiden: 53s
  • medeltid av de 10 bästa prestationerna: 56.2s
  • prestationer som inte tagits med punsch: Guacamole (en burk med sked 110s), grön Mehukatti-saftkoncentrat (81s), Bols Blå & Kossu (114s), alkoholfri punsch (60s), skumvin (en skumppaflaska från skumppaglas 327s), Ufo-shot (159s)
  • sämsta tiden med punsch (bortsett en underkänd): 113s
  • antal prestationer tagna liggandes på golvet: 3st
  • antal gånger som äldre/yngre domare: 20/9

_Frans

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *