Herrmiddag – den som gick blodigt till

Efter vårens storartade dammiddag var det nu damernas tur att ställa till med spektakel. Spektaklet brukar kallas herrmiddag. Idéer till tema var många, en del bättre och en del sämre. När alla förslag begrundats och de flesta slopats var det dags att göra ett beslut. Beslutet blev Twilight. Varför detta tema till sist vann är en bra fråga; månne det har något med alla skjortlösa män som ses i filmerna?

Planeringen var sen snabbt i gång. Planeringen  gick snabbt och införskaffningen av rekvisita likaså. Damerna kände sig därmed ganska bekväma när de anlände till Klubben på fredagen för att ställa allt i ordning. Så gott som allt sattes fram, förutom sånt som t.ex. skribenten glömt ta med sig. Även herrarnas efterrätt tillreddes på fredagen av vår sötsaksmästare.

Lördagen var äntligen kommen och damerna samlades tidigt på Klubben för att ställa det sista i ordning. Eftersom skribenten var utsedd värdinna kan denne inte nämna mycket om iordningställandet innan. Däremot kan det nämnas att köket ofta var i kaos. Oräkneliga rödbetor tappades på Klubbens golv, recept på maträtter googlades under tillredningen och kött tvättades…

Då alla män anlänt till Klubben började programmet. Temat för kvällen var helt klart blod och varulv. Om man dessutom kunde sätta in dessa ord i snapssångerna kom åtskilliga hurrarop. Alla damer presenterades och männen fick äta mat. Många finurliga utklädslar hittades bland männen, bl.a. regnmoln och rådjur. Många olika Twilight frågor ställdes, men det mest populära programmet (enligt mig själv) torde ändå ha varit ”fånga upp äpplet ur hinken med munnen”.

Såväl herrarna som damerna verkade ha haft en fantastisk kväll, med skratt och ännu mer skratt. Jag hoppas på en lika bra herrmiddag även nästa år!

~ Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *